Publicitatea măsii!


Nu v-aţi intoxicat de atâtea reclame de doi bani care se difusează până la exasperare? Eu m-am săturat de îmi vine să dau cu televizorul pe geam. Şi de multe ori am impresia că ăştia vor să ne vândă şi pe Dracu. De dimineaţă până seara ne bagă pe gât tot ce vor ei. O reclamă la un iaurt a fost interzisă pentru că spunea despre femei că asimilează mai greu calciu şi ei aveau soluţia miraculoasă. Vorba lui Moromete: pe ce te bazezi? S-a dovedit că nu s-a dovedit. Femeile nu asimilează mai greu calciu şi dacă totuşi ar face-o ar putea să urmeze o dietă normală. Oasele lor au grav de suferit fără iaurtul minune. Mai ales că acum au găsit exact locul cu probleme: şoldurile. Tot femeile sunt foarte infectate la aparatul urinar cu bacteria E. Coli. Ei au soluţia miraculoasă. Dar nici un studiu statistic serios care să le confirme afirmaţiile. Bărbaţii au prostată (Prostamol) şi sunt nişte zombi din cauza asta. Femeile la fel din cauza tranzitului intestinal lent (Tranzactiv).  Oasele noastre nu mai au nici o putere fără Artrostop, Eurovita, Cavit şi alte prostii de genul asta.
Dimineaţa nu ne mai trezim fără iaurturi cu cereale care să ne dea energie, fără suplimente alimentare. Mai lăsaţi-ne să dormim până la 9, 10 la o cafea naturală la ibric!
De parcă toată rasa umană a devenit nişte animale bolnave, incapabile să trăiască sănătos. Aparatul respirator e grav bolnav fără Olint HA, Bixtonim, Fluimucil. Ne tăvălim cu toţi în chinuri de durere fără pastilele de cap Antinevralgic, Nurofen, Piafen, Saridon, Neolin, Paduden. Răceala nu ne trece niciodată fără Modafen, Parasinus sau Fervex.
Oare chiar nimic nu mai putem face aşa cum făceam odată? Fără atâtea pastile şi suplimente alimentare? Nu ne putem spăla pe dinţi normal cu o pastă normală? Fără ştiinţă, fără fiţe, fără…baterii şi microcristale. O apă de gură (Listerine) curăţă 99,99% din bacteriile rămase în gură „după periaj”. Serios? Păi aş putea trăi liniştit dacă m-aş spăla cum trebuie şi mi-ar curăţa doar 98% din bacteriile rămase. Sau chiar 90%. Şi atunci aştia cu pasta de dinţi care curăţă 99% din bacterii cum rămâne?
Bătrânii nu mai au linişte din cauza oaselor şi a lipiciului pentru proteza dentară. Câţi pensionari din România îşi permit proteză dentară sau lipici Corega?
Tinerii nu se mai pot distra fără Lays, ChioChips, Bakerolls, Kubeti Stix, Nescafe 3 în 1 (adică 30 de chimicale într-un singur plic) şi sandwitch-uri hormonate.
Copiii nu mai mănâncă decât mezeluri pline de apă şi margarină cu Omega3 (şi ceva plastice) nu mai dorm decât cu scutec din microfibre. Nu mai beau altceva decât Tedi, Capy şi lapte cu cacao. Nu mai zâmbesc fără Minimarţieni cu Echinaceea, Panadol, Nurofen cu gust de te miri ce, fără Milupa, Danone de băut, fără Nestle şi fără Dalin.
Nu mai putem trăi fără geluri miraculoase, fără tigăi din aliaj de navă cosmică, fără aparate minune, discuri şi centuri, fără saltele italiene cu memorie şi perne de îndreptat coloana. De parcă toţi am fi nişte handicapaţi fără imunitate, cocoşaţi, cu dureri de spate, cu grave probleme de sănătate şi carenţe de calciu, fier şi vitamine. La toţi ne miroase gura şi sângerează gingiile fără Colgate, Aquafresh, Sensodyne, Parodontax, fără să mestecăm Orbit. Piciorele se umflă fără Lioton, Diclac Gel şi fac ciuperci fără Lamisil. Pielea e plină de pete şi erupţii fără Dermaspray. Mirosim grav a transpiraţie fără deodorante cu tehnologie MotionSense. Sunt unele care elimină transpiraţia datorată de stres! Dar aia datorată unui fotbal în spatele blocului cu ce o tratăm? Nu cred că-i o idee bună un antiperspirant care durează 48 de ore (Rexona). Nu mai bine ne spălăm între timp?
Avem toţi, şi bărbaţi şi femei, părul ca sârma, nespălat, nehidratat, plin de mătreaţă, fără strălucire şi care nu „inspiră” sănătate. Au ei soluţia: şampoane cu extract de Eucalipt, Jojoba, Ylang-ylang, floare de Lotus, cu cheratină lichidă, cu uleiuri fine, cu particule de „draci bălţaţi”.
Casele noastre sunt pline de bacterii, mucegai şi de praf. Nu ştiu ce ne-am face fără Domestos, Ariel (cu capsule), Dero cu 5 plante, Bonux cu Magnolie, Ajax, Savo, Mister Musculo, Vanish şi Fairy, fără mopuri minunate cu aburi, fără aspiratoare performante. Ba mai mult în casele noastre miroase de îţi mută nasul. Fără odorizante „fără număr, fără număr” ar fi vai de noi.
Nu-i destul să speli rufele, trebuie şi balsam cu atingere catifelată, fără Silan sau Coccolino degeaba te apuci de spălat rufe.
Ştim să gătim şi fără pungi magice, fără sosuri sau condimente pline de sare, fără glutamat.
Nu mâncăm ca sparţii de cinci ori pe zi ca să ne trebuiască Fiobilin. De ce nu spune nimeni să mâncăm echilibrat şi normal. Să facem mişcare zilnic.
Nu ne mai trăim sentimentele şi relaţiile normal. Avem nevoie de bomboane cu cremă fină, învelite în cremă fină, tăvălite în cremă fină (Milka, Tofee, Joe, Poiana), de cornuri cu cremă, de credit să schimbăm povestea.
Mare parte sunt dovedite clinic. De către cine? Prin ce metode, ce eşantion, ce rată de eroare?
Mă mir cum dracu am trăit noi până acum? Cum nu ne-am înbolnăvit grav de toate bolile Pământului, cum nu ne-am tăvălit în chinuri de durere. Cum a supravieţuit specia asta fără produsele astea miraculoase?
Ştim! Bătrânii ne sunt bolnavi, la copiii le trebuie multe şi de toate. Aşa că mai lăsaţi-ne în pace cu toate rahaturile voastre frumos ambalate şi frumos mirositoare. Trăim după câţi bani avem, cu greutăţi şi probleme mai grave decât ce săpun sau şampon să ne cumpărăm. Chiar credeţi că doctorii noştri sunt tâmpiţi şi nu ştiu ce pastilă să ne dea, chiar credeţi că ne îndopăm toată ziua cu de toate? Că am degenerat în aşa hal încât fără descoperirile voastre de doi bani am fi morţi? Chiar credeţi că nu mă pot şterge la …Doamne iartă-mă decât cu hârtie parfumată, cu dublu strat, imprimeuri şi modele florale desenate?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s